Sportfotograaf worden

Als je passie hebt voor een sport, of sporten in het algemeen. Dan is sportfotograaf worden zeker iets wat je kan overwegen.

Voor sportfotografie zijn een aantal zaken belangrijk als het gaat om sportfotograaf worden. Eigenlijk geld voor elke fotograaf dat die de juiste apparatuur moet hebben. Bij sportfotografie werk je vaak met hele korts sluitertijden, iets waar je camera wel over moet beschikken.

Verder is een objectief welke snel kan scherpstellen iets waar je veel baat bij gaat hebben. Daarnaast moet je goed kijken naar de lichtdoorlaatbaarheid van het objectief. Zoek daarom naar een objectief met een laag F-getal (diafragma). Hoe lager het getal hoe duurder de objectieven ook vaak zijn.

Wil je sportfotograaf worden en heb je de ambitie om door te groeien, begin dan eens te kijken in de range van f1.8 objectieven. Deze zijn vaak gunstig geprijsd en hebben een hoge lichtdoorlaatbaarheid. De f1.4 objectieven zijn wel weer een slag beter, maar de investering van mensen die sportfotograaf worden is vooral in het begin vrij hoog. Dus je moet goed kijken naar welke middelen je in het begin nodig hebt.

Succes met sportfotograaf worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.