Spiegel reflex camera kopen rond de €700

Als je een goede spiegelreflex camera wilt kopen fotograferen van sport (voetbal) en vakanties. Dan kan ik je het volgende aanraden:

Voor vakanties wil je vaak een groothoek objectief hebben (18-35 mm) zodat je de omgeving waar je bent kan vastleggen. Om de mensen met wie je op vakantie bent mooi te fotograferen, wil je portretten kunnen maken. Hiervoor heb je een objectief nodig tussen de 50 en 100 mm.

Bij sporten als voetbal, sta je natuurlijk op afstand. Dan wil je wat verder kunnen inzoomen waardoor je een groter zoomobjectief nodig hebt. Denk hierbij aan een zoom van meer dan 100 mm.

Als je dan even gaat kijken welke spiegelreflex camera’s (met objectieven) er op dit moment beschikbaar zijn voor al deze doelstellingen, dan kom je op de volgende twee uit.

Nikon heeft twee pakketten waarbij je de keuze hebt uit een tweetal combinaties. De Nikon D3300 heeft een iets minder goede sensor als de D5300. Al moet je jezelf denk ik afvragen of je dat daadwerkelijk ziet. Ik verwacht het niet. Eigenlijk zie je dat pas echt als je de foto’s groot gaat afdrukken.

Het voordeel van de D3300 is dat er een objectief bij zit met een iets groter bereik dan de D5300.

Nikon D3300 met 18-140 mm VR Spiegel reflex camera kopen rond de 700 euro

Nikon D5300 met 18-105 mm Nikon D5300 kopen 18-105 mm

Natuurlijk zijn er nog verschillende andere merken met spiegelreflex camera’s. Je kan ook kijken om een losse body te kopen met een los objectief er bij.

Wat bij fotografie wel vaak geld is dat een duurder objectief ook beter is dan een goedkopere. Verder adviseer ik wel altijd om een objectief van het eigen merk te kopen. Nikon en Canon maken wat dat betreft nog altijd beter objectieven dan de goedkopere concurrenten als Sigma, Tamron en Tokina.

Mocht je verder nog vragen hebben, kan je mij altijd een berichtje sturen of even bellen.